Hoezo heb je niks aan een shetlander?

Hier zijn 5 redenen om wel een shetlander te hebben!

1: Ze zijn klein. Wat voor sommige een nadeel is omdat je niet kan rijden. Maar omdat je niet kan rijden ga je juist leuke dingen bedenken die je vanaf de grond met je pony kan doen. Bijvoorbeeld vrijheidsdressuur of gewoon een lekker rondje wandelen!

2: Ze zijn schattig. Je krijgt altijd wel te horen van: “awhh die is klein” of “awh die echt super schattig”. Ze vallen toch op, ook al zijn ze klein!

3: Ze zijn eigenwijs. Misschien is dit wat minder leuk, maar juist de eigenwijze pony’s zijn straks heel leuk om mee te trainen! En dit geeft ook wel een beetje weer dat het toch een typisch shetlander ding is.

4: Vaak vinden shetlanders zichzelf wel leuk, dus gaan ze soms extra dingen uitvoeren. En soms krijg je een leuk cadeautje van ze. Bijvoorbeeld dat ze zich uitsloven met vrijheidsdressuur. Jij bent natuurlijk superblij dat die dan veel beter zijn oefeningen uitvoert! Soms vinden ze zichzelf wel iets TE leuk Haha.

5: Ze zijn “ideaal” voor beginners. De verzorging is wat makkelijker dan grotere paarden of pony’s. Maar ook met rijden (als je er op past) leer je er heel veel van. Juist omdat ze zo eigenwijs zijn!

Oftewel: eigenlijk zijn shetlanders nog helemaal niet zo saai. Ze kunnen hartstikke veel! Meer dan je denkt!