Wanneer begin je met het inrijden van een paard? Een interessante discussie die wekelijks of zelfs dagelijks voorbij komt. Ik wil graag mijn idee hierover delen:

Wat sommige mensen niet weten, is dat een paard pas volledig is uitgegroeid bij de leeftijd van 8 jaar. Moet je nagaan dat er mensen zijn die met de leeftijd van 2,5 jaar al op een paard klimmen. Nouja paard… ik noem het nog een veulen. Zullen we een kind van 6 jaar ook even zware dingen laten tillen en veel laten werken? Ik denk niet dat ze daar blij van worden…

Als een paard 4/5 jaar oud is, is dat wat mij betreft vroeg zat om te beginnen met inrijden. Hiermee bedoel ik ook alleen maar wat licht basiswerk en nog niet eens het zware werk. Een goede basis is uiteindelijk het halve werk én je paard gaat veel langer mee omdat het de kans heeft om gewoon nog lekker te groeien.

Pas bij de leeftijd van 7/8 jaar kun je echt gaan beginnen met het zwaardere werk. Als je een goede basis hebt, kun je erg ver komen!


Megan is ingereden bij de leeftijd van 7 jaar!