In deze blog geef ik jullie 5 ideeën om de band met je paard te verbeteren!



Een uitgebreide poetsbeurt!

Begin eens lekker met die rosborstel en eindig met je meest zachte borstel die je hebt! Vlecht die manen lekker in en klets tegen je paard. Je paard heeft die massage en aandacht echt wel verdiend! Al ben je een uur of anderhalf lekker aan het poetsen, je paard zal ervan genieten. Daarbij is het lekker rustgevend en goed voor de bloedsomloop!

Ga een eind wandelen

Ga eens de straat op zonder bedoelingen. Gewoon verstand op nul en lekker wandelen, door het dorp of door de bossen… geniet ervan! Maak jullie hoofd leeg en ontspan. Je zult merken dat dit ook leuk is om te doen! Zo ziet je paard ook een keer de buitenwereld, zonder dat er perse iemand op zit.



Simpel grondwerk

Rijden is echt niet het belangrijkste wat er is, maar grondwerk wel! Grondwerk is de basis voor alles. Op deze manier leer je je paard ook goed kennen en kun je je paard onbelast trainen. Hierbij hoef je niet eens perse een uur te trainen, maar 15 minuten kan al leuk zijn! Soms kun je de zwaardere trainingen even achterwegen laten en maak je er een speels spelletje van. Even wat anders dan anders.

Een uur in de wei zitten en observeren

Soms is het weleens fijn om even helemaal niks te doen, ook voor je paard. Het grazende geluid van je paard die geniet van het gras is al pure ontspanning. Je paard is niet alleen aan het smullen, maar ondertussen ben je bij elkaar en heb je gezelschap. Hierbij kun je ook even je hoofd lekker leegmaken en misschien krijg je wel nieuwe motivatie en ideeën!



Gooi je paard los

Gooi je paard eens lekker los in de bak en zorg dat hij zijn ei kwijt kan! Samen spelen zonder een doel is echt leuk om te doen. Soms heeft je paard er even geen zin in, maar er zijn genoeg paarden die het heerlijk vinden om even lekker gek te doen en te gaan rennen. Speel lekker mee met je paard en lach om de kleinste dingen.