Het is al bijna een jaar geleden, het verlangen van een eigen paard werd weer steeds sterker. In 2014 kreeg ik op mijn verjaardag mijn droompony Winnie. Winnie is 4,5 jaar bij mij geweest en op een gegeven moment, was ons boek geschreven. Winnie is toen verhuist naar een topplekje in België en mag daar lekker van haar oude dagje genieten. Wat heb ik veel met die pony gedaan en veel van haar geleerd! Maar het was wel even een leegte…Het gemis

De dag dat Winnie werd opgehaald, was wel even slikken en ik heb haar nog vaak gemist. En nog steeds mis ik haar weleens. Het voeren, het mesten, het poetsen, het rijden, het knuffelen en nog veel meer, dat was weg. Om die leegte een beetje te vullen, trainde ik paarden van andere mensen en destijds ook Django, het paard van mijn zus. Het was wel anders als een eigen paard, maar ook erg leuk en ik was toch nog in de paardenlucht bezig.

Begin 2021 werd het gemis steeds sterker. Een eigen paardje, waar je voor moet zorgen en maatjes mee kan zijn. Bij paarden van andere mensen houd je namelijk altijd een bepaald soort afstand, want het is niet jouw eigen paard. Ik had altijd meteen gezegd toen Winnie weg was, dat als ik mijn school afgerond zou hebben, dat er zeker weer een paard zou komen. Dit is dus al een jaar eerder dan verwacht!


©Ghislaine Photographs

De zoektocht

In maart 2021 ging ik het gesprek met mijn moeder aan. Ik zou zo graag weer een paard willen, ik mis het om een maatje te hebben. Dat gesprekje werd best emotioneel. Ze zou het er met mijn vader over hebben en ze zouden er nog op terugkomen. Ondertussen gaf mijn vader al een aantal hints en ik geloofde het maar niet en dacht dat het toch niet zo zou zijn. Tot op een gegeven moment het duidelijk naar buiten kwam: ‘Zeg, wanneer wil je een paard gaan kopen?’. Nou echt, van blijdschap ging ik meteen naar mijn beste vriendin en moest ik ongeveer huilen van vreugde! Het zoeken naar een paard kon beginnen!

Ik was op internet aan het kijken en daar stonden wel leuke paarden op, maar ik had er nog niet echt een gevoel bij. Toen kwam ik op het idee om een bekende in Spanje te contacten en heel toevallig had zij een paard staan, die op zoek was naar een nieuw thuis, namelijk Moët. Ze stuurde foto’s en filmpjes en toen was ik meteen verliefd! Spannend om een paard uit Spanje te laten komen, maar ze was een bekende, dus ik durfde het aan! Na een tijdje ging hij op de vrachtwagen mee en is hij een week onderweg geweest. Uiteraard met veel tussenstops en pauzes.Moët

18 april 2021 was het zover! Moët kwam aan in Nederland! Wat keek ik hier naar uit zeg! Een droom, die voor de tweede keer uitkwam. Moët is bijna 6 en is nog onbeleerd. Hij kende heel weinig naast de basisdingen, zoals aan het halster meelopen. Hij is in Spanje gered toen hij 4 maanden oud was, ondervoed was en geen moeder had. Op dit moment zijn we lekker op spelende wijs alles aan het aanleren en vindt hij dit echt kei leuk!

Onze avonturen kun je volgen op onze facebookpagina en instagram!