Zoals de meesten wel weten of al ervaren, is het duidelijk dat paarden alles voelen. Paarden merken precies wanneer jij je dag wel of niet hebt. Ze voelen ook aan hun omgeving of daar iets naars is gebeurd of juist iets spannends. Paarden voelen het gewoon. Ze zijn een confronterende spiegel. En dat is heel apart en bijzonder, maar het test ook goed je zelfkennis en je leert jezelf ook echt kennen! Tenminste, als je er voor open staat en het ook wil zien…

“Ik wist niet dat ik zoveel (on)geduld had”

Paarden trainen. Ja, het vraagt soms heel veel geduld. De één heeft veel geduld, maar de ander heeft een heel kort lontje. Soms verbazen paarden je weleens over je eigen kunnen of onkunde. Misschien wist je dus inderdaad niet dat je toch echt wel heel veel geduld kunt hebben. Of had je gedacht dat je iets gemakkelijk zou durven, maar is het toch iets spannender dan je dacht. Paarden spiegelen, ze merken het meteen aan je. Juist omdat paarden spiegelen, kom je eigenlijk jezelf ook tegen. Als je leert kijken waarom een paard op een bepaalde manier op je reageert, dan leer je jezelf ook weer kennen. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn, dat je dacht dat iets heel eng was, maar dat het eigenlijk wel meeviel. Jouw paard heeft je hier waarschijnlijk ook doorheen getrokken. Soms zijn wij de leermeesters voor onze paarden, maar meestal zijn de paarden onze ECHTE leermeesters. De professoren op de aarde.

Er is geen ruimte voor ‘ego’ of ‘maskers’

Omdat paarden alles doorhebben en alles voelen, kunnen ze ook de echte jij voelen. Wanneer jij dus een masker op zet, gaat dat niet werken voor het paard, omdat ze dit haarfijn aanvoelen. Dus als je je in een situatie bevindt, waarbij je zou zeggen of denken: “Nou dit doe ik wel even”, om jezelf te bewijzen, terwijl je diep van binnen weet dat het toch niet gaat werken, dan gaat dat paard jou 100% exposen! Eigenlijk wel grappig hé… Alleen is het probleem dan weer dat het paard vaak de schuld krijgt…

©Memory by Cindy

Puurheid. Dat is wat telt.

Als je met paarden wilt werken en wil dat ze je volledig kunnen vertrouwen, dan moet je puur zijn. Geen maskers, geen mooie praat, maar echt wie JIJ bent. Je gevoelens tonen en niet wegdrukken, doen wat je voelt en delen wat je voelt. Paarden zullen zich ook open stellen, wanneer jij dat doet. Wees eens nieuwsgierig naar het openstellen. Je kunt er vaak veel van leren en er komt dan ruimte om je zelfkennis te trainen. Is het spannend? Ja misschien wel. Is het de moeite waard? JA!

Volg jij ons nieuwe YouTube account al? We zijn er net weer mee begonnen. Echt zo leuk!