Wat is keuzes maken toch moeilijk! Een tijdje terug kwam Odessa op mijn pad en het leek mijn kleinemeisjes-droompaard, maar helaas is dit niet zo. Daarom heb ik de keuze gemaakt om Odessa te verkopen en een heel goed huisje voor haar te vinden.

Soms kun je het niet alleen

Het verschil tussen een trainingspaard of je eigen paard is echt heel groot. Zeker als je ermee gaat werken. Om je eigen paard te trainen, komen er vaak meer emoties bij kijken. Dit omdat je een andere ‘relatie’ aangaat dan bij een trainingspaard. Bij een trainingspaard ben je makkelijker zakelijk, dan bij je eigen paard. En dit is natuurlijk heel logisch.

Omdat ik bij Odessa constante twijfel voel om haar wel of niet te houden, werkt het niet om haar zelf verder te trainen. Degenen die mij op social media volgen, die weten dat ik Odessa weg ga brengen naar Tisa Horses. Daar gaan ze even met Odessa aan de slag onder het zadel, zodat we een goed huisje voor Odessa kunnen vinden. Ik laat haar dus zelf al even los. Dit gaat mij wel wat meer rust geven… Ik vind het al moeilijk zat, dus dan is het soms beter om alvast afstand te houden.

Als ik kijk naar deze onderstaande foto, word ik elke keer weer opnieuw verliefd en dat maakt het gewoon zo moeilijk!Mijn plannen met Hugo

Laatst deelde ik ook dat ik met Hugo gestart ben. Hier zal ik later ook een blog over schrijven.

Toen ik wat jonger was, had ik eigenlijk altijd al kriebels om wedstrijden te gaan rijden. Ik bleef eindeloos filmpjes kijken van ruiters die een kür op muziek reden en ik bleef kippenvel krijgen. Ook was ik enkele keren op onderlinge wedstrijdjes geweest en ik vond de voorbereiding en de beleving zo ontzettend leuk, dat ik wist dat ik dit ooit wel eens zou willen gaan doen, maar dan officieel. Odessa leek daarom ook het ideale paard, omdat ze dressuurgefokt is. Alleen is ze te vroeg op mijn pad gekomen. Want heel eerlijk… twee paarden houden kost gewoon erg veel geld en omdat samenwonen ook nog een keer op de planning staat, is het gewoon nog niet realistisch. Het is dus een dure ‘les’, maar ik heb absoluut geen spijt!

Met een draver op wedstrijd?

Terug op het wedstrijdenverhaal… Hugo is mijn echte vriend. Een soulmate, zoals velen het benoemen. Hugo is een draver en ja.. wie gaat er nou met een draver dressuur rijden? Nou.. ik ga het gewoon proberen! Hugo vertrouw ik blindelings… waarom zou ik het dan niet gewoon proberen? We doen ten slotte mee voor de fun en niet voor de prestatie. Met Hugo kan ik ontdekken wat ik van de sportwereld vind, want ook daar zitten haken en ogen aan natuurlijk. Dat weten we allemaal, dat het echt niet altijd leuk is qua welzijn.

Dus wat ik nu ga doen is genieten met mijn maatje Hugo en ontdekken. Wie weet komt er in de toekomst wel een goede match op mijn pad voor wedstrijden, mocht ik daar nog interesse in hebben. We gaan het zien! En ik hoop dat Odessa haar tophuisje mag vinden.

Volg jij ons al op tiktok? Bekijk ook andere blogs op onze website!