Geduld is een schone zaak, en zeker met paarden of andere dieren…, want die praten niet zoals ons!

Het is soms alleen zooooo moeilijk! En zeker als je alleen bent en je hebt al een korter lontje die dag. Op zo’n moment is het extra belangrijk dat er dan even iemand met je meekijkt. Iemand die tegen je kan zeggen: ‘Geeft niet, probeer het eens op een andere manier’. Of: ‘Hier snapt je paard jou niet, haal even adem en wees wat duidelijker’.Gewoon even iemand die net even de puntjes op de i zet en voorkomt dat je geduld opraakt. Maar, soms is het moeilijk om zo’n iemand te vinden, want er zijn ook trainers en instructeurs, die net zoals jij op dat moment, het paard de schuld geven. Het paard is daar de dupe van en je valt echt stappen achteruit op zo’n moment. En dat is sonde!

De kunst van de trainer/instructeur is om ook tijdens moeilijke momenten je er doorheen te helpen en aan de kant van het paard staat, om het zo te zeggen. We doen het ook voor het paard en die praten zelf niet zoals ons. Sommige paarden praten al helemaal niet of amper… eigenlijk sneu hè? Leer je paard te lezen!Hulp vragen is helemaal niet gek. Ik vraag zelf ook om hulp en het is zo fijn om te ontdekken dat er echt wel veel mensen zijn die ook WILLEN helpen en het zo goed mogelijk willen doen. Ieder op hun eigen manier

Wil je eens ervaren om hulp te krijgen? Stuur me dan gerust een berichtje, want ik kijk graag met je mee! En waar nodig, verwijs ik je door naar een van mijn partners (want ja, we willen allemaal paarden helpen, dus er is een breed aanbod voor jouw paard en jou!)