Bobbi van Olst | Paardentraining

Visie

“Bij jou zie je bijna nooit die teugels strak”
“Wat ziet dat er eerlijk en ongedwongen uit!”

Dit zijn wel herkenbare uitspraken van klanten of volgers die mijn werkwijze wel beschrijven! Namelijk positief en vriendelijk trainen!

Ik hou me vooral bezig met de basis en dat is een erg groot en belangrijk gedeelte voor de rest van de trainingen met je paard. En het allerbelangrijkste: je paard leren op eigen benen te laten lopen. Dat betekent dus inderdaad, dat mijn teugels vaak nooit strak zijn, want anders gaan paarden erin hangen! Ze moeten zelf leren lopen en op de lichtste hulpen leren reageren en dat begint bij een duidelijke uitleg en daarna finetunen.


Hugo moet nog leren zijn achterhand goed te gebruiken, zodat hij straks van voor nog verder zijn neusje eruit kan houden! Valt niet mee voor een draver, maar we zijn al een heel eind!

Tijdens mijn trainingen klamp ik mezelf nooit vast aan één methode, maar kijk ik naar wat er bij het paard past en wat het paard nodig heeft. Ook kijk ik wat er bij jou past. Het moet namelijk voor zowel je paard als jezelf goed voelen en effect hebben tijdens de trainingen. Jullie moeten er beiden van kunnen groeien. Zo lang het maar op een eerlijke manier gaat.

Wanneer ik voor het eerst met een paard ga werken die ik nog niet ken, dan ga ik eerst kennismaken. Ik ga aanvoelen hoe jouw paard is en waar de verbeterpunten liggen, maar ik kijk ook waar de sterke punten liggen. Dan ga ik kijken wat voor training je paard nodig heeft om samen met jou en je paard aan de slag te gaan!