Bobbi van Olst | Paardentraining

Visie

Op welke manier ga ik te werk met paarden en hun eigenaren? We willen uiteindelijk allemaal een paard waar we mee kunnen lezen en schrijven. Helaas is dit niet voor iedereen makkelijk en zijn er zeker uitdagingen. Paarden kunnen niet praten, dus het is altijd een mooie uitdaging om ze wat te leren. Alleen, niet alleen het paard leert iets; jij bent straks degene die het zelf met je paard moet doen, dus ook jij zal, als eigenaar en begeleider van je paard, jezelf moeten ontwikkelen!


Een paard dat instabiel is en en in onbalans, zal alerter en meer gespannen zijn, dan een paard dat zijn eigen lichaam al wél onder controle heeft. Als je het gevoel hebt dat je bij elke pas bijna omvalt, dan word je erg onzeker. Dus wat is dan de basis? Je paard zelfverzekerd en stevig op zijn eigen benen krijgen. Je wordt de mentor van je paard. De begeleider die je paard kan vertrouwen er even op wijst als hij even vergeet te ontspannen. Jij zorgt ervoor dat je paard zichzelf onder controle krijgt, in plaats van dat wij altijd hun zijwieltjes zijn. Want ook in de paddock of stal, zijn wij er niet bij en moet je paard zelf kunnen ontspannen in de mensenwereld als vluchtdier.


Tijdens de trainingen besteed ik aandacht aan de zelfverzekerdheid en balans en kracht van je paard. Ook de connectie tussen jullie moet groeien, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en zo min mogelijk ruis in jullie communicatie krijgen. Door middel van grondwerk en training onder het zadel gaan we hiermee aan de slag. Denk aan het longeren zonder hulpteugels, longeren met de dubbele longe, schriktraining, leiderschaps oefeningen, verkeersmak maken, dressuurmatig rijden kijkend naar het lichaam van het paard, vertrouwen opbouwen en nog veel meer verschillende dingen waar we mee aan de slag kunnen!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar mijn werkwijze en wil je me leren kennen? Dan kun je vast wat bekijken op mijn social media kanalen. Om een echt goed beeld te krijgen, kunnen we het beste een afspraak maken! Dan kijk ik met jou en je paard mee om te zien waar ik jullie bij kan helpen!